sâmbătă, 1 septembrie 2012

Premiile "Seoul International Drama Awards 2012"

Pe data de 30 august a avut loc la Seul decernarea premiilor "Seoul International Drama Awards" din acest an. Mi s-a parut o idee potrivita sa scriu despre acest eveniment, avand in vedere ca nu scriu prea des despre drame... Asa ca am gasit acest articol realizat de site-ul Soompi, ai carui reprezentanti au luat parte la ceremonie, si m-am decis sa-l traduc in totalitate pentru voi si sa va prezint si poze de la eveniment. Nu stiu daca ati citit deja articolul sau nu, dar mie imi face mare placere sa fac acest lucru pentru voi, asa ca... sa incepem. ^^
Soompi a fost invitat sa ia parte la premiile Seoul Drama Awards 2012 de catre agentia de voiaj franceza-coreeana "Coree Voyage" (pe primul "e" de la "Coree" e un accent ascutit). Ce are de-a face o agentie internationala de voiaj cu acest eveniment, va intrebati? Pai, dupa cum ai putea sa spui dupa numele evenimentului, "Seoul International Drama Awards" nu cuprinde numai dramele coreene asa de iubite de noi, ci toate dramele foarte bune din toata lumea. Nominalizatii din acest an includ seriile americane "Boardwalk Empire", seria turceasca "Ezel", "Great Expectations" din Marea Britanie, "Hanna's Decision" din Germania, "Startling By Each Step" din China, si bineinteles favorite nationale adica din Coreea ca "Deep-Rooted Tree", "King 2 Hearts", "City Hunter" si drama serii "Rooftop Prince" (veti afla in curand de ce a primit acest titlu)! Pentru a cultiva spiritul international cu aceasta ocazie, aceasta ceremonie a fost deschisa tuturor turistilor Hallyu din toata lumea! Bineinteles, trebuia sa ai bilet pentru a putea lua parte, dar totusi, prezenta tipetelor fanilor (fangirling ^^) au dus in jos formalitatea procedurilor. Gazdele ceremoniei, Shin Hyun Joon ("Bridal Mask") si Hang Go Eun ("Me Too, Flower!"), au profitat din plin de nepasare, intrerupand ocazional si cu umor prezentatorii premiilor si castigatorii in timpul discursurilor lor. In timp ce Yeo Jin Goo si Nam Bora prezentau premiul pentru cea mai buna coloana sonora, Shin Hyun Joon le-a propus sa cante cateva versuri. Nam Bora, imbracata intr-o rochie alba superba, si-a ridicat in joaca vocea pentru a canta versuri din coloana sonora a serialului "Secret Garden". Yeo Jin Goo, cand a primit aceeasi cerere, mormai ingrijorat "Bine, inteleg." A facut o pauza de ceva timp, cautand evident presat, apoi izbucni "Oh, ma gandesc!" In final, a copiat ce a cantat Bora, apoi a izbucnit in rasete nervoase. Hey, nu toti suntem facuti sa fim cantareti! In orice caz, cei doi au prezentat in final castigatorul ca fiind melodia "Missing You Like Crazy" din drama "King 2 Hearts" interpretata de Taeyeon din trupa Girls' Generation care, din pacate, nu a putut fi prezenta pentru a-si primi premiul.


Subliniind deasemenea informalitatea ceremoniei, cealalta gazda, Han Go Eun, l-a intrerupt pe Park Yoochun in timpul discursului sau, spunandu-i "Te rog, stai drept". Pai, nu poti da vina pe saracul om daca e prea inalt pentru microfon! Yoochun si-a prelungit ascultator figura lui pentru cateva momente, dar apoi a trebuit sa se indoaie din nou peste microfon pentru a se auzi mai bine peste fosnetul entuziasmat al fanelor din audienta. Ei bine, cel putin au fixat microfonul dupa aceea - si numai bine pentru ca nu avea sa fie ultima data pentru Yoochun cand sa urce pe scena. Membrul din trupa JYJ a fost clar omul momentului, castigand nu numai premiul "People's Choice Award" pentru al doilea an consecutiv, dar si premiul "Best Korean Actor Award" pentru rolul sau din "Rooftop Prince". Colega sa, Han Ji Min, a primit si ea premiul "Best Korean Actress", luminand teatrul cu zambetul ei in timp ce la multimea publicului. La finalul serii, cei doi s-au reunit pe scena pentru a primi premiul "Golden Bird Prize" pentru seriile de drame Hallyu.


Practic, marea onoare a serii a mers catre drama "Deep-Rooted Tree", care a primit premiul "Daesang Grand Prize" pentru seriile de drame Hallyu. Dar cu multimea de fane care doborau locul tipand ori de cate ori chipul lui Yoochun aparea pe ecran, nu mai poate exista nicio indoiala cu privire la cine a furat cu adevarat spectacolul sau de ce Yoochun a castigat pentru al doilea an consecutiv premiul "People's Choice Awards". Imbracat intr-un smoching simplu, cu o coafura care parea mai potrivita pentru un lucrator de birou  decat pe unul dintre cei mai mari idoli coreeni, Yoochun a reusit sa radieze pe scena. Acordand in acelasi timp cu umilinta multe multumiri fanilor sai, ai putea vedea partea cu fani din multime, de la tineri filipinezi pana la bunici japonezi, topindu-se la unison farmecele lui evidente de baiat bun.


Bineinteles, seara nu a fost numai a lui Yoochun! Au fost deasemenea aparitii speciale din partea unor artisti ca Ji Chang Wook (devastator de aratos intr-un smoching negru pe negru), Lee Jung Shin din CN BLUE (inalt si extrem de slab cu niste pometi cu care ai putea taia gheata), Kang Min Kyung din duo-ul Davichi (bine proportionata si draguta chiar si intr-o simpla rochie neagra) si Moon Chae Woon (uimitoare intr-o rochie cu maneci lungi de culoarea liliacului) care a acceptat premiul "Best Drama Series" pentru serialul "The  Princess' Man".


Si nu poti satisface fanii dramelor fara muzica - in special cand este muzica de la coloane sonore sau trupe celebre! MBLAQ, imbracati in costume negre simple, au dat startul partii muzicale cu "This Is War". Jonghyun din CN BLUE a cantat melodios "My Love" de la drama "A Gentleman's Dignity", inainte ca el si restul trupei CN BLUE sa urmeze cu melodia "Hey You!" care a pornit toata sala la dans pe beat-ul care te prinde (de pe locurile lor, bineinteles). Huh Gak a uimit si a lasat multimea in tacere cand a cantat "Don't Forget Me" de la drama "The Greatest Love". Auzindu-se vocea si vocalizele lui perfecte prin toata sala, nu mai incapea indoiala la faptul ca a castigat "Superstar K2". Pentru ultimul numar muzical din acea seara, 4minute au cantat "Volume Up". Desi iubim melodiile si imaginea de neegalat a trupei 4minute, nu am putut sa nu observam ca HyunA parea sa faca play-back in comparatie cu celelalte membre. Dar a acoperit acest lucru cu miscarile ei super de dans.


Desi la fel ca restul audientei am acordat mai multa atentie portiunii cu K-drama, am ramas placut impresionati si de discursurile castigatorilor internationali, mai ales de Sarah Phelps ("Great Expectations"), care a sustinut un scurt, dar dulce discurs despre premiul sau si faptul ca aduce o dubla onoare pentru ca "Great Expectations" e nuvela preferata a tatalui sau si Coreea este una dintre tarile ei preferate. Ne-a impresionat si Christine Neubauer ("Hanna's Decision"), care a sustinut un discurs de orpire, dar evident din inima, care a fost insotita de cele mai mari, cele mai entuziaste zambete ale serii. Si producatorii dramei din Filipine "Remembering" care au dedicat premiul lor oamenilor filipinezi.


In final, ceremonia se apropia de sfarsit, iar fanii au privit fermecati cum toti castigatori s-au adunat pe scena pentru o ultima multumire, cu Park Yoochun si Han Ji Min in fata si in centru, desigur!  A fost o experiență reală, si multe multumiri pentru "Coree Voyage" pentru ca ne-a permis sa participam la acest eveniment epic! Până la anul viitor!



Lista castigatorilor

Grand Prize (Daesang): Deep-Rooted Tree
Excellent Korean Drama: Rooftop Prince
Outstanding Korean Drama: King 2 Hearts
Outstanding Korean Actor: Park Yoochun (Rooftop Prince)
Outstanding Korean Actress: Han Ji Min (Rooftop Prince)
Outstanding Korean OST: “Missing You Like Crazy” by Girls’ Generation Taeyeon (King 2 Hearts)
Best Actor: Jonas Nay (Home Video)
Best Actress: Christine Neubauer (Hanna’s Decision)
Best Director: Brian Kirk (Great Expectations)
Best Screenwriter: Sarah Phelps (Great Expectations)
Best Series Drama: The Princess’ Man
Excellent Series Drama: The Firm (USA)
People’s Choice: Park Yoochun, Nicky Wu (China), Wang Ding Ju (Taiwan)
Best Mini-series: Great Expectations (England)
Excellent Mini-series: Sherlock Series 2 (England)
Best TV Movie: Home Video (Germany)
Excellent TV Movie: Calm at Sea (France)
Most Popular Foreign Drama of the Year: Startling by Each Step (China)
Special Prize: Remembering (Philippines), The Bomber (Ukraine), Ezel (Turkey)
Asta au scris cei de la Soompi despre experienta lor la aceasta decernare de premii. Am ramas si eu placut impresionata, iar la unele parti radeam pe parcurs ce traduceam. A luat ceva, dar merita. Sper ca v-a placut! ^^ Sa mai traduc chestii de astea lungi cat mai pot ca acusica incepe scoala... Chiar, stiati ca s-a stabilit ca scoala sa inceapa pe 17 septembrie si nu 10? Numai ce am aflat si eu si sunt atat de bucuroasa! Am timp sa mai fac postari speciale, in special pentru cei ce au castigat la concursurile de pe pagina de Facebook "Drame Coreene si K-Pop". Aveti rabdare, nu raman ele nefacute! ^^
Mai spun o data ca sper ca v-a placut si daca vreti, puteti lasa comentarii cu privire la acest eveniment. Mai pun niste poze si gata. Annyong! ^^
4minute

Park Yoochun si Han Ji Min


Park Yoochun



Huh Gak


Ji Chang Wook si Choi Yoon Soo ("Secret Garden")


Lee Jong Hyuk si Park Sol Mi


MBLAQ


Lee Jung Shin (CN BLUE) si Go Eun Ae


Seo Ji Seok si Kang Min Kyung (Davichi)


CN BLUE















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu