sâmbătă, 14 iulie 2012

Artistul saptamanii #2 - 2NE1

In sfarsit pun si postarea asta... Stiu ca data trecuta am spus ca fac cu SS501, dar am vrut sa fac o saptamana cu baieti, o saptamana cu fete... Nu stiu ce mi-a venit. Oricum, pentru saptamana asta am ales trupa 2NE1, deoarece este trupa mea preferata de fete. Deci, incepem? :)




2NE1 este un grup de patru-membre sud-coreean format de YG Entertainment în 2009. Numele de “2NE1″ combina frazele “secolul 21″ şi “noua evolutie” (New Evolution), şi se pronunţă “Twenty-One” sau “To Anyone”.
Ele au apărut pentru prima dată în “Lollipop”, o campanie comerciala cu Big Bang pentru LG Electronics, şi debutul “Fire” a fost lansat pe 6 mai, 2009. De atunci, grupul a lansat două piese 2NE1 şi 2NE1 Mini Album, şi un album de studio “To Anyone”. De la primul lor EP, 2NE1 ajunge lider cu melodia “I don’t Care “, care a câştigat  ”Song of the Year “, premiul de la Mnet Asian Music Awards de asemenea ”Go Away “, “Lonely” si “I Am The Best”, au fost de asemenea un succes.
2NE1 a debutat oficial în Japonia, în septembrie 2011 cu un album intitulat mini NOLZA, care conţinea piesele coreene refăcute in japoneza. De atunci, grupul a lansat un mini-album NOLZA şi un singur album de studio “Go Away”.
2NE1 reprezinta Coreea de Sud, deasemenea au devenit câştigătoare în competiţia de vot pentru “Cea mai buna trupa noua din lume”, fiind un concurs internaţional organizat de MTV pe Iggy. Trupa a fost incoronata oficial câştigătoare pe 10 noiembrie 2011.
Fanii 2NE1 sunt numiti Blackjacks, de asemenea cunoscututi si sub numele de douăzeci şi unu.
Pre-debut
Grupul a fost prima data mentionat de presa la sfârşitul anului 2005. YG Entertainment a anunţat că grupul ar fi format din patru membri si debutul va avea loc in luna mai 2009. Compania a declarat că grupul a fost antrenat timp de 4 ani, iar albumul lor de debut va contine piese produse de liderul 1TYM, Teddy Park. Numele grupului a fost initial anuntat ca “21″. Cu toate acestea, ca urmare a descoperirii unei cântărete cu acelaşi nume, grupul a fost redenumit rapid in “2NE1″ .
2009: Debutul
În colaborare cu Big Bang, 2NE1 au lansat prima piesa CF “Lollipop”lansat digital pe 27 martie 2009. Piesa a fost creata pentru LG Cyon. Videoclipul a debutat pe 28 martie 2009, insa nu a fost promovat categoric, deoarece a fost o reclamă. “Lollipop” a fost la un număr de grafice diferite on-line şi a depasit graficul on-line pe Mnet, de muzică în reţea de televiziune timp de patru săptămâni la rând.

Pe 30 aprilie, YG Entertainment, CEO-Yang Hyun Suk a dezvăluit melodia 2NE1 de debut ar fi un hip-hop incluzand si reggae, şi că ar fi lansat digital pe 6 mai 2009. Intitulată “Fire” piesa a fost scrisa şi produsa de 1TYM – Teddy Park. Teasere ale piesei s-au lansat pe site-ul lor oficial, la începutul lunii mai, cu un clip de 20 de secunde lansat pe 1 mai.
“Fire” a fost lansat 6 mai, cu două versiuni ale videoclipului un “spaţiu” si "strada", 
eliberate în aceeaşi zi. În primele 24 de ore, videoclipul a primit peste un milioane de vizualizari. Performanţa grupului pentru prima piesa a fost pe 17 mai 2009 pe Inkigayo SBS.


“I Don’t Care” a fost lansat ca al doilea single pe 1 iulie 2009, promotiile avand startul la începutul lunii iulie. Yang Hyun Suk a declarat că piesa ar fi mai moale cu o imagine mult mai feminina, iar atunci a fost facuta o versiune reggae a “I Don’t Care” a fost cantata la emisiunea Inkigayo, semnalizand sfârşitul de promoţii pentru piesa.


2010: Întoarcrea la activităţile de grup, şi To Anyone
Pe 9 februarie 2010, fără o notificare prealabilă, single-ul “(Try To) Follow Me” a fost lansat in format digital şi folosit ca un cântec tema pentru Samsung Corby Folder. Peste vară, 2NE1 a calatorit la Los Angeles şi Londra, în scopul de a înregistra melodii in limba engleza pentru un debut american posibil cu membrul Black Eyed Peas, will.i.am. Până în prezent, grupul a inregistrat 10 piese. Yang Hyun Suk din YG Entertainment a declarat că fetele au planuri pentru a debuta undeva în 2012, după turneul The Black Eyed Peas de la nivel mondial şi a activităţilor proprii 2NE1 în Coreea şi Japonia.


Prima inregistrare in studio si intregul album ” To Anyone” a fost lansat pe 9 septembrie 2010 şi a fost un succes imens. Albumul conţine 12 piese, inclusiv trei melodii de titlu, şi anume “Clap Your Hands”


"Go Away"


"Can't Nobody",


care are si o varianta in engleza.



Aceste melodii au fost promovate simultan. 2NE1 a castigat primul loc pe Mnet M! Countdown pentru “Clap Your Hands”, chiar în ziua revenirii lor, urmate de K-Chart câştigat în ziua următoare in KBS Music Bank pentru “Go Away”, şi Mutizen o săptămână după revenirea pentru “Can’t Nobody”. În general, 2NE1 a câştigat primul loc de unsprezece ori la spectacole de muzică diferite.
Pentru a promova albumul, grupul a făcut apariţia primului său spectacol de divertisment pe KBS variety-talk show Win Win. 2NE1 a difuzat de asemenea al doilea sezon 2NE1 TV.
Pe 21 octombrie, Yang Hyun Suka anunţat că 2NE1 ar fi eliberarat urmatoarea piesa de pe 31 octombrie, mai târziu s-a dovedit a fi ”It Hurts (Slow)” .

În plus, pe 28 octombrie, a fost dezvăluit faptul că 2NE1 va inregistra To Anyone oficial si în japoneza pe data de 8 Decembrie 2010 condus de catre Avex. Cu toate acestea, lansarea a fost amânată pentru o perioadă de timp nedeterminată. De asemenea, grupul a promovat în Thailanda, unde To Anyone a fost lansat pe 28 octombrie 2010. La 26 noiembrie 2NE1 a lansat single-ul “Don’t Stop the Music”, ca un “cadou special pentru fanii thailandezi”.

2011: Comeback coreean şi Debutul japonez
Iniţial, debutul japonez 2NE1 a fost planificat pentru luna decembrie 2010, dar acest lucru a fost amânat până în septembrie 2011. Promotiile americane 2NE1 cu will.i.am de la Black Eyed Peas nu au primit un timp stabilit pentru eliberare încă, din cauza anumitelor activitati BEP.
La 22 februarie, Avex a anuntat ca 2NE1 va lansa debutul japonez cu melodia “Go Away”, folosit anterior ca un single promoţional coreean, ca un ton de apel pe 9 martie 2011. Mai târziu a fost anunţat ca piesa va fi tema pentru programul de televiziune japonez Mezamashi TV. La 16 martie, grupul a lansat prima piesă extinsă, în Japonia .
La data de 18 aprilie, 2NE1 a anuntat planurile de revenire coreene. Proiectul lui Park Bom solo, “Don’t Cry” a fost lansat pe 21 aprilie 2011. După lansare, Park Bom a cântat o versiune acustica pentru “Don’t Cry”. 


CL a confirmat oficial faptul că un nou single intitulat “Lonely”, va fi lansat pe 12 mai 2011. Un video a fost eliberat din spatele scenei si in cele din urma, videoclipul “Lonely” a fost lansat complet pe 11 mai 2011 pe contul oficial YouTube a trupei.

La data de 24 iunie, 2NE1 a lansat un singur produs marca Teddy Park, la miezul nopţii, intitulat “I Am The Best” 

În termen de 24 de ore de la lansare, “I Am The Best”, a depasit toate topurile majore coreene, cu excepţia Monkey3 piesa fiind clasata pe locul al doilea. A doua zi piesa a progresat, devenind prima şi a fost certificată ca “perfectă”. La data de 21 iulie, 2NE1 lansat videoclipul pentru “I Hate You”, regizat de Mari Kim, care a depasit, de asemenea, diverse diagrame coreene, ajungand la # 3 in Topul Gaon. 


 La 28 iulie, împreună cu lansarea completa a mini-albumului, single-ul “Ugly” şi videoclipul au fost eliberate, şi din nou “Ugly” a depasit toate topurile majore coreene. 


Promotii pentru revenirea coreeana au fost programate să se încheie la sfârşitul lunii august. După sfârşitul promotiilor, 2NE1 a avut primul lor concert sold-out solo la Sala Olimpica de la Parcul Olimpic Chamsil pe 26 august, 27 şi 28, în Seul, Coreea de Sud.
După încheierea promotiei coreene pentru al doilea mini-album, 2NE1 si-a facut debutul oficial în Japonia, în septembrie 2011. Înainte de aceasta, 2NE1 a lansat versiuni japonez pentru “I Am The Best”, “I Hate You”, şi “Ugly “. 2NE1 a lansat, de asemenea, versiunea japoneză pentru “Go Away”, pe 18 noiembrie, 2011 în trei variante.
La începutul lunii octombrie, Iggy MTV, o ramură internaţională de MTV, care promovează muzică nouă şi internaţionala, a organizat un concurs la nivel mondial, cu 10 trupe din întreaga lume, care au concurat la un concurs de votare pentru “Best New Band”. Cu piesa lor “I Am The Best” au fost încoronate Castigatoarele acestui titlu pe 10 noiembrie 2011, marcând primul lor premiu din SUA.
La sfârşitul anului 2011 au fost nominalizate de Japan Record Award pentru Best New Artist, dar au pierdut in fata grupului japonez Fairies.

2012: Albumul japonez, Debutul american, Activităţi de peste mări
2NE1 este programat sa lanseze primul lor album full-length japonez intitulat Collection pe 28 martie 2012, împreună cu al doilea single japonez “Scream” . 


Albumul va include melodii originale japoneze, remake-uri japoneze din cantecele lor din trecutul coreean, cum ar fi  “Love Is Ouch”, “Fire”, şi “I Don’t Care”, şi un cover al piesei Madonnei de succes din 1984 “Like A Virgin”. O alta editie a albumului va include, de asemenea, un DVD care conţine videoclipurile grupului, în funcţie de site-ul de muzica Oricon.
2NE1 si colegii din Big Bang au fost invitaţi pentru prima data la festivalul Springroove 2012 în Japonia, alături de unii dintre artiştii de top americani şi japonezi. Anul trecut, 2NE1 şi GD&T.O.P au fost invitaţi, dar din cauza tsunami-ul din Japonia şi tragicului cutremur, festivalul a fost anulat.
Ei au colaborat recent cu grupul legendar japonez “M-Flo” pentru “She’s So (Outta Control)” .
Grupul lucreaza in prezent la albumul lor de debut american cu will.i.am, care va fi lansat cândva în 2012.
A fost lansat deja primul single de dupa inceputul colaborarii cu will.i.am, si anume "I Love You":


Fetele au lansat si un single pentru INTEL in cadrul proiectului Make Thumb Noise. Aveti mai jos clipul melodiei "Be Mine":


2NE1 se pregatesc in momentul de fata pentru primul lor turneu mondial intitulat "New Evolution" si pentru lansarea urmatoarelor single-uri de pe noul lor album.

Membrii:
CL





     Nume complet: Lee Chae Rin (이채린)
Nume in engleza: Chae Lee | Faith Lee
Nume de scena: CL
Pozitie: Lider | Rapper | Vocal
Data nasterii: 26 februarie 1991
Inaltime: 162cm
Grupa de sange: A
Religie: Catholic
Hobby-uri: coloratul | desenatul | scrie versuri
Culori preferate: negru | alb
Specialitati: dansul | rapp-ul | cantatul | japoneza | franceza | engleza
Prima performanta pe scena: SBS Gayo Daejun, 29 decembrie 2007 cu YG Family
 Alte activitati/colaborari: 
  • The Leaders cu GD & Teddy

 
                                                                                  Dara





Nume: Park Sandara (박 산다라)
Nume in engleza: Sandara Park
Nume de scena: Dara
Porecle: Sandy | Dara | Krung-Krung
Pozitie: Vocal
Data nasterii: 12 noiembrie 1984
Inaltime: 162cm
Grupa de sange: A
Hobby-uri: asculta muzica | navigheaza pe internet
Culoare preferata: roz
Specialitati: actoria | Tagalog | engleza | chineza
Alte activitati/colaborari: Dara ft. CL - Kiss

Minzy





Nume: Gong Minji (공민지)
Nume in engleza: Gong Min Ji
Nume de scena: Minzy
Pozitie: Rapper | Vocal
Data nasterii: 18 ianuarie 1994
Inaltime: 161cm
Grupa de sange: O
Religie: Christian
Hobby-uri: asculta muzica | scrie versuri | studiaza productia
Culori preferate: portocaliu | roz
Specialitati: Rapping | dans | cantat | japoneza | engleza | chineza
Alte activitati/colaborari: CL ft. Minzy - Please Don't Go

Bom





Nume: Lee Park Bom (리박봄)
Nume in engleza: Bom Park | Jenny Park
Nume de scena: Park Bom | Bom
Pozitie: vocalist principal
Data nasterii: 24 martie 1984
Inaltime: 165cm
Religie: Christian
Hobby-uri: canta la instrumente | asculta muzica
Culori preferate: verde | roz | rosu
Specialitati: cantat | dans | engleza | japoneza | pian | flaut | violoncel
Alte activitati/colaborari: Big Bang ft. Bom - We Belong Together

Wow! Nu am crezut ca imi va lua atat de mult. :) Sursa intregii povesti despre trupa: KPOP DREAM.
Sursa profile: Blackjacks 2NE1.
Poze: din cate locuri am luat... Voi spune Google.
Completarile cu activitatile din acest an, alte colaborari ale membrelor sunt facute de mine.
Sper ca v-a placut aceasta editie a Artistului saptamanii. Ai vreo preferinta pentru saptamana viitoare?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu